Een kijkje achter de schermen! Het productieproces.

Welkom bij XCLUSSO, waar kunst en vakmanschap samenkomen om unieke plexiglas en dibond schilderijen te creëren. Ons productieproces bestaat uit acht zorgvuldig uitgevoerde stappen, die ervoor zorgen dat elk kunstwerk met de hoogste kwaliteit en zorg wordt vervaardigd.

Vanaf het moment dat een bestelling binnenkomt tot de uiteindelijke levering aan de klant, streven wij ernaar om een product te leveren dat visueel verbluffend is.

We nemen je graag mee in het productieproces, zodat je een kijkje achter de schermen krijgt bij hoe jouw kunstwerk tot leven komt.

Stap 1: Jouw bestelling komt binnen

Zodra een klant een bestelling plaatst, komt deze binnen in ons geavanceerde systeem. Onze toegewijde medewerkers bekijken het besteloverzicht op de pc nauwkeurig om ervoor te zorgen dat alle details kloppen.

Elke bestelling markeert het begin van een nieuw, uniek kunstwerk. De opwinding van het creëren van iets speciaals voor onze klanten begint op dit moment, met zorg en aandacht voor elk detail.

Stap 2: Where the magic happens

Het printproces is waar de magie echt begint. Het ontwerp wordt met uiterste precisie geprint op hoogwaardig plexiglas of dibond.

Onze moderne en geavanceerde Canon printers brengen de levendige kleuren en scherpe details tot leven, waardoor elk schilderij een visueel meesterwerk wordt.

De geur van vers geprinte inkt vult de de plaat. Het kunstwerk krijgt vorm. Elke keer weer een moment van trots.

Stap 3: Diepte en contrast

Om het beste visuele resultaat te bereiken, printen we een diepzwarte laag aan de achterzijde van het schilderij.

Deze zwarte achtergrondlaag zorgt voor een verhoogd contrast en diepte, waardoor de kleuren aan de voorkant nog levendiger en intenser worden.

Het toevoegen van deze laag is een cruciale stap die de esthetische waarde van elk kunstwerk aanzienlijk verhoogt.

Stap 4: Het meesterwerk krijgt vorm

Na het printen worden de platen zorgvuldig op maat gesneden met behulp van onze geavanceerde snijmachines. Deze machines zorgen voor perfecte afmetingen en strakke, rechte lijnen.

Elk schilderij wordt gesneden volgens de exacte specificaties van de klant, waardoor het schilderij perfect past in de beoogde ruimte.

Het geluid van de snijmachine die door het materiaal glijdt, is een teken van precisie en vakmanschap.

Stap 5: De verfijnde afwerking

Voor een vlekkeloze afwerking worden de randen van de gesneden platen met de hand opgeschuurd.

Dit proces maakt de randen strak, glad en veilig, zonder scherpe of ruwe delen. Het opschuren geeft het schilderij een luxe en moderne uitstraling en zorgt ervoor dat het veilig is om te hanteren en op te hangen.

De zachte schuurgeluiden en het gevoel van perfect gladde randen zijn tekenen van onze toewijding aan kwaliteit.

Stap 6: Klaar om op te hangen

Kies je voor het luxe ophangframe, dan wordt zorgvuldig gemonteerd door onze vakmensen. Dit frame maakt het eenvoudig voor de klant om het schilderij direct en veilig aan de muur te hangen.

Het ophangframe is ontworpen om het gewicht van het schilderij te dragen en zorgt voor een stabiele en duurzame bevestiging. Het stevige gevoel van het frame geeft ons de zekerheid dat elk kunstwerk veilig kan worden opgehangen.

Het frame is aan de voorzijde niet zichtbaar, het paneel komt hierdoor ‘zwevend’ (met een afstand van 2 centimeter) aan de muur te hangen.

Stap 7: Goed beschermd voor de reis

Voor de verzending wordt elk schilderij met de grootste zorg verpakt. We gebruiken hoogwaardige beschermende materialen om ervoor te zorgen dat het kunstwerk tijdens het transport onbeschadigd blijft.

Onze verpakkingsspecialisten werken zorgvuldig om elk kunstwerk veilig en stevig in te pakken. De zachte ritselingen van het verpakkingsmateriaal en de zorgvuldigheid waarmee elk stuk wordt behandeld, verzekeren ons dat het in perfecte staat zal aankomen.

Eindbestemming

De laatste stap in ons productieproces is de overdracht aan de koeriersdienst. Met een gevoel van voldoening en trots dragen we het zorgvuldig verpakte schilderij over aan betrouwbare koeriers, die ervoor zorgen dat het kunstwerk snel en veilig bij de klant wordt afgeleverd. We volgen elke levering nauwlettend en wachten vol spanning op de blije reacties van onze tevreden klanten.

Het meest bevredigende moment is wanneer het schilderij aan de muur bij de klant hangt. Het zien van onze kunstwerken in hun nieuwe thuis is de ultieme beloning voor ons team. De enthousiaste reacties van klanten en de wetenschap dat we een bijdrage hebben geleverd aan hun interieur, vervullen ons met trots en voldoening.

Check de collectie

🔥 -20% SPRING SALE OP ALLES 🔥